Gevels laten kaleien door Westkust schilderwerken

Gevels kaleien is steeds meer de gekozen optie om een woning op te frissen. Het is dan ook een originele manier om oneffenheden in uw gevel weg te werken en om tegelijkertijd uw woning een nieuwe uitstraling te bezorgen. Het resultaat is uniek, landelijk, authentiek en stijlvol. Maar wat houd het precies in en is het iets wat op uw woning kan worden toegepast? We geven u graag meer uitleg bij deze techniek en leggen uit wat deze manier van werken inhoud.

kaleien? Wat is dat nu eigenlijk precies?

Kaleien is een techniek die eeuwen geleden werd gebruikt waarbij twee dunne lagen kalk met een pigment op de muren wordt aangebracht met een blokkwast. Bovenop de 2e laag worden nog een waterafstotende en vuil afstotende laag aangebracht, die zorgt dat de gevel opnieuw bestand is tegen alle weersomstandigheden. Er zijn tal van kleuren mogelijk, maar meestal wordt geopteerd voor een witte kleur.

Beschermd en decoratief!

Veel mensen kiezen ervoor om hun woning te laten kaleien, omdat het een ideale techniek is om kleine putjes, barsten of onregelmatige voegen in de buitenmuur esthetisch weg te werken. Het is de ideale en een decoratieve techniek, maar kaleien beschermt uw gevel ook heel goed tegen alle weersomstandigheden. Wij hebben reeds ervaring met deze techniek en kunnen deze techniek ook toepassen op verschillende reeds bezette ondergronden.

De voordelen van kaleien

Het belangrijkste voordeel van gekaleide gevels is dat deze beschermd zijn tegen slagregen en andere weersomstandigheden. Verder is de kalkpleister die wordt gebruikt voor de kaleitechniek zeer dampopen, waardoor vochtproblemen geen kans krijgen. Zo kan er geen vocht binnendringen tot binnen en kan opgenomen vocht wel weer naar buiten ontsnappen. Uw gevel blijft dus steeds ademen.

De kaleitechniek zorgt er ook voor dat de gevelstructuur behouden blijft en dat uw muur een zachtere uitstraling krijgt. Wist u trouwens dat u ook uw binnenmuur kunt kaleien? Dat wordt steeds vaker bij nieuwbouwwoningen gedaan.

Een gevel Kaleien vergt ook heel wat voorbereiding. Alle loszittende delen, verfschilfers of vetten moeten verwijderd worden, ook moet de gevel volledig mosvrij zijn. de bereiding van de kalei moet ook op de juiste manier worden gemaakt en dat vraagt om de nodige expertise en ervaring.

Upload Image...

  Om welke reden contacteert u ons?

  Bestand uploaden (Max.2mb)

  Algemene voorwaarden

  Bedrijfsgegevens

  Westkust Schilderwerken BV
  Hoge Duinenlaan 9A
  8660 De Panne

  Tel.: 0493/02.41.93

  BTW BE0643.632.810
  info@westkustschilderwerken.be
  www.westkustschilderwerken.be

  Openingsuren:

  Ma – vrij: 07:00 – 18:00
  Zaterdag: 07:00 – 12:00
  Zondag: op afspraak